Ifj. Rostás-Farkas György a Roma Szeretetszolgálat elnöke

Ifj. Rostás-Farkas György Újságíró, üzletember, műfordító, jogvédő, cigány nyelvi szakértő. Könyv-Lap, Film és Hanglemez kiadó. A Roma Szeretetszolgálat, Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség elnöke valamint az újonnan létrehozott Roma Media Center tulajdonosa. Budapesten született, 1985. március 26-án.

Nős, két fiúgyermek édesapja. A Magyar Írószövetség, Magyar Újságírók Országos Szövetség tagja valamint a Cigány Újságírók Szakosztályának az elnöke.

A Roma Szeretetszolgálat képviseletében tagja az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Kerekasztal és a Romaügyi munkacsoportnak. lásd: romacharity.com/igazsagugyi-miniszterium

Édesapja Rostás-Farkas György József Attila díjas író-költő, újságíró az egyedülálló Közös Út-Kethano Drom, tudományos, kulturális és művészeti roma magazin alapító főszerkesztője. A Cigány Tudományos és Művészeti Társaság (CTMT) elnöke amit 1990-ben alapított meg. A CTMT kiadója a Közös Út Roma Magazinnak.


Ifj. Rostás-Farkas György Mottója

Soha ne a származás vagy a bőrszín alapján ítélkezz, mindig a belső tulajdonságokat tartsd szem előtt!

Akinek a tudás megszerzése túl drága, az vajon számolt-e a tudatlanság költségeivel?


Amennyiben személyesen elnök úrnak szeretnének üzenni, úgy megtehetik az alábbi

e-mail címen: elnok@romacharity.com

Köszönjük!


Az alábbi fotón Ifj.Rostás-Farkas György és Monszpart Zsolt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

főigazgatója látható.


Elnök úr családja


A Roma Szeretetszolgálat 2013-ban alakult magyarországi alapítvány,amelyet a Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség tagjai hoztak létre.

A Roma Szeretetszolgálat a rászoruló emberek lelki – szellemi és anyagi szükségleteinek támogatása érdekében jött létre!

„Cigány vagyok – Ne Félj tőlem, Segíteni jöttem”

mottó jól tükrözi az egyedülálló Roma Szeretetszolgálat célkitűzéseit.

A Roma Szeretetszolgálat célja Magyarországon és más országokban élő hátrányos helyzetű emberek támogatása, megsegítése,származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül.

A Roma Szeretetszolgálat tevékenysége a humanitárius segítségnyújtástól a katasztrófamentésig, a hátrányos helyzetű romák és nem romák, menekültek, nagycsaládosok, hajléktalanok, drogfüggők megsegítésétől kezdve, a fogyatékkal élők rehabilitációs programjáig számos egyéb és humanitárius fejlesztési szakterületet fog át. Feladatuk továbbá a katasztrófa sújtotta személyek támogatása, a családsegítés, az időskorúak gondozása ellátása, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése.

A Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség aminek szintén az alapító elnöke azzal a céllal alakult meg ,hogy felgyorsítsa a cigányság társadalmi,kulturális, művészeti és gazdasági integrációját.

Céljai a cigány nyelv és kultúra ápolása,a cigány kultúra értékes elemeinek a megismertetése a többségi társadalommal, a cigány nyelv fejlesztése, szótárak, újságok, nyelvtankönyvek, filmes dokumentáció készítése és kiadása.Hátrányos helyzetű fiatalok képzése-oktatása, felzárkóztatása, tanoda működtetése, komplex fejlesztés és tehetséggondozás,bűnmegelőzés és áldozatvédelem.Iskolai oktatáshoz tankönyvek, segédanyagok kiadása, melyek elősegítik a cigány kultúra fejlődését, felzárkózását az európai kultúrához.


Szakmai tevékenysége
Közös út – Kethano Drom kulturális folyóirat – szerkesztő 2004-től folyamatosan.
Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség-Könyv-Lap, Film és Hanglemez kiadó elnöke.
Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagja.
Magyar Írószövetség tagja.
Roma Szeretetszolgálat elnöke.


Elismerése
Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj (2008)


Művei
Jelzőtüzek – versek, műfordítások Budapest, 2004. ISBN 963-216-814-3
Sirma e romenge – Üzenet a cigányoknak – lovári műfordítás Budapest, 2007. ISBN 9789638696618
Kertész Imre: Bizhelyakype /Sorstalanság/ – lovári műfordítás Budapest 2004. Aranygolyó Kiadó (Rostás-Farkas György és fia fordították le lovári nyelvre.


Leave a Reply