Óriási elismerést kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-es Szent István Nap rendezvénysorozata

Roma Szeretetszolgálat/Külföld/Ifj.Rostás-Farkas György 2023.07.26. 17:20

Idén már 12. alkalommal díjazták a nemzetközi rendezvényszakma legkreatívabb, leginnovatívabb és leghatékonyabb eseményeit. Az Eventex Awards minden évben több különböző kategóriában ismeri el azokat a vállalatokat, ügynökségeket, amelyek technológiai újításokat, kreatív megoldásokat vagy szolgáltatásokat kínálnak a rendezvényipari és élménymarketinggel foglalkozó iparági szereplők számára.

A közlemény szerint a zsűri az iparág legkiemelkedőbb szakembereiből, vezető magazinok neves újságíróiból, szakmai egyesületek vezetőiből, kongresszusi irodák képviselőiből áll.

A 2023-as megmérettetésre rekordszámú pályamű érkezett: 49 országból összesen 761 nevezés.

Olyan neves nemzetközi események közé került a Szent István Nap, mint a Qatar Airways 25. jubileumi eseménye, Hong Kong Újévköszöntője, vagy a FIFA futball világbajnokság zárórendezvénye – hangsúlyozta a közleményben az MTÜ.

Felidézték, hogy a Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére szervezett rendezvénysorozat tavaly több, mint húsz helyszínen, több száz programmal, családi- és gyermekműsorokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várta a látogatókat. Az előkészületeken és a négy napon át tartó programok megvalósításán több, mint 12 ezer ember dolgozott.

A „Tűz és fények játéka” a Ceremony kategória arany, az államalapításunkat ünneplő eseménysorozat egésze pedig a Celebration Event kategória ezüst minősítését érdemelte ki – tudatták, hozzáfűzve, a többnapos augusztus 20-i eseménysorozatot a nemzetközi szakma az egyik legjobb európai rendezvényként tartja számon.