Megérkezett az Új iPhone 14, Apple Wach és AirPods

Roma Szeretetszolgálat/2022.09.07. 19:05

Hónapok óta forró lázban égtek az Apple termékek szerelemesei, főleg az iPhone 14 széria érkezése miatt, amiről egyre több információt és pletykát lehetett hallani a közelmúltban.

Magyar idő szerint 19 órakor végre bemutatta be az Apple az új iPhone 14, 14 pro, 14 pro max-ot az új Apple Wach okosórát és az új AirPodsot.

Brutális lett az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max

Ez lett az elmúlt évek legjobb iPhone-frissítése.

f1662574287

Végre eltűnt a notch, helyét a Dynamic Island veszi át, amelyben biztosak lehetünk, hogy még jó néhány évig mellettünk lesz. Mint ahogyan azt a neve is mutatja, az új előlapi kamerasziget folyamatosan ahhoz adaptálódik, hogy a kijelzőn vagy éppen a háttérben milyen tartalmak jelennek meg és játszódnak le.

Képernyőfotó 2022-09-07 - 20.17.13.png

iPhone 14 Pro ezúttal is két, egy 6,1 hüvelykes alap és egy 6,7 hüvelykes Max modellel érkezik, az eddig is meglehetősen világos kijelző pedig most még világosabb lett: 1600 nites fehérfényerőre számíthatunk alapfelhasználás esetén, és 2000 nites fényerőre HDR-tartalom nézése esetén.

AZ ÚJ MOBILOKAT AZ A16 BIONIC CHIP HAJTJA, AMELY HÁROM TERÜLETEN JAVÍT AZ ELŐDHÖZ KÉPEST, NÉV SZERINT AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG, A KIJELZŐVEZÉRLÉS ÉS A KAMERAVEZÉRLÉS TERÜLETÉN.

Többek között ennek köszönhető az is, hogy többévnyi sóvárgás után a Pro-modellek végre megkapták az always-on-display-t.

Szintén forradalminak tekinthető, hogy nem kevesebb mint hét év után a főkamerák megapixeleinek száma 12-ről 48-ra nőtt, a főkamera szenzora pedig nem kevesebb mint 60 százalékkal lett méretesebb. Ez mindenképp érezhető változás lesz, az új iPhone-okkal lőtt képek élesebbek és merőben részletgazdagabbak lesznek.f1662575111

A Filmszerű mód szintén ráncfelvarráson esett át, mely ezúttal már 4K-ban és 30 fps/s-ben is képes rögzíteni. Az iPhone 14 Pro és Pro Max négy színben, grafitban, ezüstben, aranyban és egy teljesen új sötétlilában lesz elérhető, az ár pedig maradt 5 év után is 999, illetve 1099 dollár. 

Az újdonságok teljesen listája:f1662575196

Az Egyesült Államokban ezentúl kizárólag e-SIM-lehetőséggel árusítják majd a jövő iPhone-jait, ezzel is egy lépéssel közelebb kerülve egy olyan készülékhez, melyben minimálisak a mozgó alkatrészek. Ezek mellett az iPhone 14 és 14 Plus már képes a műholdakkal is kapcsolatba lépni olyan helyeken, ahol a mobilhálózat nem elérhető – fontos megjegyezni, hogy ez a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető, és csak segélykérés szempontjából. Az iPhone 14-tulajok két évig ingyenesen használhatják, a próbaidő után azonban vélhetően fizetős szolgáltatás válik belőle.

f1662572972

Ami talán a legfontosabb új információ, hogy érkezett egy új méret, a 6,7 hüvelykes kijelzővel megáldott iPhone 14 Plus, mely az első olyan nagy kijelzős iPhone, ami nem a legek legét nyújtja majd az Apple termékpalettáján, Tim Cook szerint azonban ez lesz a legnagyobb üzemidővel rendelkező telefonjuk az idei line-upban.

A kamera maradt 12 megapixel, de legalább érkezett hozzá egy új, még jobb szenzor.

Ezek mellett drasztikusan javult a gyenge fényviszonyok mellett készült képek minősége, az akciómódnak köszönhetően pedig még simább videókat kaphatunk, akár futás közben is.

Természetesen az új színek sem maradhattak el: az éjfeketén, a csillagfényen és a product (RED)-en kívül kék és lila árnyalatokban vásárolhatjuk majd meg az iPhone 14-et és az iPhone 14 Plust. Az alapmodell indulóára 799 dollárba fáj majd, míg az iPhone 14 Plusért 899 dollárt kell kicsengetnünk.

Az újdonságok teljes listája:

A mobilt hajtó chip, ami ezúttal is az A15 Bionic névre hallgat, szerencsére azonban kapott egy minimális ráncfelvarrást. Pontos számokat szokásához híven ezúttal sem közölt az almás cég, szerintük a chipről elég annyit tudnunk, hogy még mindig gyorsabb a konkurencia által használtaknál.

Így mutat az Apple Watchok 2022-es őszi felhozatala

Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt.Képernyőfotó 2022-09-07 - 19.40.57.png

Igazi nagyágyú lett az Apple Watch Ultra! f1662571545

Az Apple bemutatta eddigi legnagyobb, 49 mm-es, titántokkal ellátott okosóráját, mellyel egyértelműen a legaktívabban élő embereket célozták meg – előnyben az extrém sportolók, túrázók és búvárok. Az Apple Watch Ultra képes ellenállni a legerősebb hullámoknak is, de a sivatagi hőség vagy a fagy sem okoz neki problémát. A kijelzőt – mely az eddigi legvilágosabb, ami okosórába került – zafírkristály védi, és úgy tervezték, hogy kesztyűvel is pofonegyszerű legyen irányítani.

Az akkumulátor az új, alacsony energiafelhasználású móddal akár 60 órát is kibír, az óra bal oldalán elhelyezett akciógombbal pedig mostantól egy kattintással lehet edzést indítani. Ezek mellett javult a GPS, a hangszóró mostantól szirénaként is képes működni, illetve egy mélységérzékelő szenzor is került az órába. Az újdonságok teljes listáját alább olvashatja:Képernyőfotó 2022-09-07 - 19.36.40.png

Ahogyan azt vártuk, a 2020-ban bejelentett Apple Watch SE is kapott egy parányi frissítést.

Ez tulajdonképpen kimerül abban, hogy az óra megkapta az imént bejelentett Apple Watch Series 8-ban is megbújó S8-as chipet, amely körülbelül 20 százalékkal kínál nagyobb teljesítményt, mint az előző modell.Képernyőfotó 2022-09-07 - 19.23.35.png

Testhőmérővel és autóbaleset-érzékelővel érkezik az Apple Watch Series 8

A pletykák igaznak bizonyultak, az Apple Watch Series 8 egy meglehetősen parányi frissítés lett. A dizájn semmit sem változott, az új hőmérő szenzor azonban egy régóta várt újdonság, ami most végre bekerült az Apple okosórájába. Az új szenzort az óra Ciklus alkalmazása fogja kihasználni, mely három évvel ezelőtt jelent meg az Apple Watchokra. Az órába épített hőmérséklet-érzékelőnek köszönhetően mostantól visszamenőleges becslést kaphatnak a női felhasználók arról, hogy mikor volt peteérésük, ami nagy segítség lehet, ha gyermekvállalás előtt állnak.

AZ ÓRA ÉJSZAKÁNKÉNT 5 MÁSODPERCENKÉNT MÉRI A TESTHŐMÉRSÉKLETET, ÉS AKÁR 0,1 CELSIUS-FOKOS ELTÉRÉST IS KÉPES ÉRZÉKELNI.

A Series 8 második nagy újdonsága az autóbaleset-érzékelés, amely az esésérzékelés egy továbbfejlesztett változata. Ha megtörténne a baj, az óra képes érzékelni, hogy frontális ütközés, oldalütközés, hátsó ütközés vagy borulás következett-e be, és amennyiben a felhasználó nem jelzi, hogy minden rendben van, automatikusan riasztja a sesegélyhívót.Képernyőfotó 2022-09-07 - 19.19.09.png

A harmadik újdonság az átdolgozott alacsony fogyasztású üzemmód, mellyel 36 óra üzemidő érhető el egy teljes feltöltéssel. A funkció fenntart számos alapvető funkciót, köztük az aktivitáskövetést és az esésérzékelést, miközben letilt mindig bekapcsolt kijelzőt és az edzésérzékelést.

Az ár maradt a korábbi 399 dollár, a színek tekintetében azonban történt egy apró változás: ezúttal éjfekete, csillagfény, ezüst és product (RED) színekben érhető el – és természetesen a Nike, Hermes és nemesacél változatokról sem kell lemondanunk.

Az új Apple Watch mutatkozott be legelőször.Tim Cook szerint egyedül az Apple eszközei képesek olyan szintű együttműködésre, mint amilyen az iPhone, az Apple Watch és az AirPods között történik. Az Apple okosórája továbbra is emberek ezreinek életét menti meg nap mint nap, erről láthatunk most egy rövid összefoglalót – a felhasználók ugyanis örömmel osztják meg az almás céggel azon történeteiket, amikor az Apple Watch egy-egy egészségügyi értesítése volt életmentő számukra.

A vezérigazgató szerint ez lesz minden idők legjobb Apple Watch-felhozatala. 

Forrás: apple.com