Yves Saint Laurent és a Brioni sem használ többé állati szőrmét

Roma Szeretetszolgálat/Divat/ Faragó Laura 2022.07.15 14:49

Két újabb jelentős divatház, Yves Saint Laurent és a Brioni mellőzi termékeinél a jövőben az állati prémeket.

Egyre több nagy divatcég fordít hátat az állati szőrméknek

A 2022 őszi kollekciótól kezdődően már nem fognak szerepelni állati szőrméből készült termékek a két divatház kínálatában – jelentette be a világmárkák anyacége, a luxusipari Kering-csoport. A csoport divatházai közül elsőként

a Gucci már 2017-ben bejelentette kilépését a szőrmebizniszből, példáját később követte a Balenciaga, a Bottega Veneta és az Alexander Queen.

Az YSL és a Brioni a csoport utolsó két tagvállalata, amely még felhasznált állati eredetű prémet.Az elmúlt években több más világmárka, köztük a Chanel, az Armani, a Burberry, a Macy’s, a Canada Goose, a Michael Kors, a Prada és a Versace – is hátat fordított az állami szőrméknek.

Az LVHM egyelőre még dacol az állatvédőkkel

A világ első számú luxusipari csoportja, az LVHM egyelőre dacol az állatvédők követeléseivel, és engedi, hogy divatházai, köztük a Louis Vuitton, Celine, Givenchy vagy a Dior, továbbra is kínáljanak állati prémet, bár a csoportból elsőként a Stella McCartney már száműzte kínálatából a szőrmét és más állati termékeket.

Brigitte Bardot a világhírű francia filmszínésznő régóta  elkötelezett híve az állatvédelemnek

Az utóbbi években harcias állatvédőként ismert egykori francia filmcsillag,

Brigitte Bardot üdvözölte a Kering-házak lépését, és a példa követésére szólította fel az LVHM-et is.

Állatvédő szervezetek évtizedek óta küzdenek azért, hogy ne öljenek le állatokat pusztán a bundájukért. Bár a teljes egészében szőrméből készült kabátok az utóbbi években kimentek a divatból, díszítő elemként, szegélyként vagy luxustáskák részeként az állati prém még mindig népszerű.