Világhírű Cigány Származású Hírességeink

Elvis Aaron Presey (1935. január 8.- 1977. augusztus 16.)Rock&n&Roll királya,Elvis Presley Tupelóban született 1935. január 8-án.

Anyai ágon Cigány származású innen örökölte zenei és tánc tehetségét, jellegzetes fekete haját.
Elvis Presley , a zene királya , “A király”, ősei cigányok voltak. Az USA-ban ezzel tisztában vannak.

Cigányok a politikában, művészetekben, sportban is kiválóbbnál kiválóbb emberek akiket most összegyűjtöttünk.

Korszakalkotók. Tehetségük és egyéniségük tették őket halhatatlanná, bálvánnyá mindenki számára.

Nobel béke díjas: Teréz Anya. Ő is cigány volt.

Sir Michael Caine, Színész, vagy a másik szintén színész Bob Hoskins.

Zenészek között még meg kell említenem a 10  szeres Grammy díjas Carlos Santanát.

További híres zenészek Cinka Panna, Dankó Pista, Rigó Jancsi. De a sportban is jeleskednek a cigányok: Van akinek a halála után is tagadnia kell cigányságát.

De itt van a labdarúgok közül : Eric Cantona vagy Zlatan Ibahimovic vagy Andrea Pirlo

Magyarországról pedig Pisont István válogatott labdarúgó, középpályás,a Budapest Honvéd FC egykori klasszisa, aki a fővárosi alakulattal három bajnoki címet is nyert.

Az Arany csapatban is voltak cigány származásúak csak , hogy tudjátok.

Politikusok: Ez kényes. Az USA egykori elnöke Bill Clinton. Mindenki tudja mégsem beszélnek róla.

Elvis Presleyt a királyt említve ne feledkezzünk meg a másik királyról.

A mozgó kép, a humor az akrobatika a művészet a geg, Hitler és a diktatúrák kigúnyolójáról,

a cigányról akinek a neve: Chalie Chaplin. 

1. Kalkuttai Boldog Teréz, közismert nevén Teréz anya

(Születési neve albánul: Agnes Gonxha Bojaxhiu; arománul: Agnesa/Antigona Gongea Boiagi; Szkopje, 1910. augusztus 27. – Kalkutta, 1997. szeptember 5.) vlach, pontosabban a mai Albániában és Macedóniában is kisebbségben élő aromán és Cigány nemzetiséghez tartozó, római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta.

2. Sir Michael Caine (London, Anglia, Egyesült Királyság 1933. március 14.),Cigány Származású, az angol színjátszás nagy öregje, aki pályafutása alatt már több mint száz filmben szerepelt. Kétszer tüntették ki Oscar-díjjal, először Woody Allen Hannah és nővérei (1986), majd Lasse Hallström Árvák hercege (1999) című filmekben nyújtott alakításáért. 1964-ben a Zulu című nagyjátékfilmben debütált a mozivásznon és azóta számos nagy sikerű alakítás fűződik a nevéhez. Művészi érdemeinek elismeréseként 2000-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.
3. Ifjabb Robert William Bob Hoskins (1942. október 26.) Golden Globe-díjas és Oscar-díj jelölt angol színész.

Jellegzetes kopasz fejbúbja és zömök testalkata mellett híres az erős brit „cockney” akcentusáról és harcias, energikus természetéről. Előszeretettel alakít politikusokat, történelmi személyeket: A Mussolini és énben (1985) magát az olasz vezért alakította, 1994-benWinston Churchillt alakította a World War II: When Lions Roared című TV-filmben, az 1995-ös Nixonban pedig a kétes hírnevű elnök politikustársát, J. Edgar Hoovert keltette életre. Hoskins családi filmekben is szerepel: Roger nyúl a pácban, Hook, Super Mario kalandjai.

4. Carlos Augusto Alves Santana (Autlán de Navarro, Jalisco, Mexikó, 1947. július 20.–született cigány származású ) Grammy-díjas mexikói latin rockzenész és gitáros. Az 1960-as évek végén vált ismertté csapatával, a Santana Blues Band együttessel. 1982-ben és 2008-ban 300 ezer ember előtt koncertezett. Santana latin zenei hatásait ötvözte a west coast rockkal, így már a kifejezés feltalálása előtt is “fusion” zenészként működött. 1972-ben Santana John McLaughlin példáját követve spirituális jazz-fusion irányba indult el. 1976-tól kommersz rock- és tánczenei elemeket belesző dalaiba, ami máig védjegyévé számít. Gyakran dolgozik együtt más zenészekkel, és folyamatosan próbál új stílusokat felfedezni, melyekkel tovább fűszerezheti saját zenéjét is. Santana nagyon letisztult és szenvedélyes gitáros, gitárjával olyan feszültséget képes teremteni, mint kevesen. Hangzása egyedi, játéka különös kifejezőerővel bír.

5. Éric Daniel Pierre Cantona, az egyik legsikeresebb Cigány származású francia labdarúgó. Az 1980-as, 1990-es években játszott. Csatárként szerepelt klubjaiban. Igazán nagy sikereket Angliában ért el. Profi karrierjét a Manchester Unitedben fejezte be, ahol öt év alatt négyszer Premier League címet, kétszer Ligakupát és FA-kupát nyert.

Cantonáról, akit Eric a király (Eric the King)[1] néven is ismernek, úgy tartják, jelentős szerepet játszott a Manchester Unitedfeltámadásában és mindvégig élvezte ikonikus státuszát a klubnál és az angol futballban egyaránt. 2001-ben megválasztották az évszázad játékosának, és a United drukkerek a mai napig “King Eric”-ként (Eric király) emlegetik. Ő a francia strandfutball válogatott aktuális menedzsere.

6. Zlatan Ibrahimović (Malmö, 1981. október 3. – ) bosnyákcigány és horvát származású svéd válogatott labdarúgó. Jelenleg az olasz Milan és a svéd válogatott játékosa. A Barcelona 1 éves kölcsönszerződést kötött a Milan együttesével, az utána lévő évben pedig a Milan vezetői le is igazolhatják az óriás svéd csatárt. Vagyis visszatérhet Milánóba, de nem az Inter csapatába hanem a Milanba.

7. William Jefferson Clinton (született William Jefferson Blythe III) (Arkansas, Hope, 1946. augusztus 19. ősei cigányok voltak.) 1993 és 2001 között azAmerikai Egyesült Államok 42. elnöke, előtte Arkansas állam kormányzója.

William Jefferson Blythe III (legifjabb) néven született az Arkansas állambéli Hope városában, de Hot Springsben nőtt fel. Édesapja, William Jefferson Blythe Jr. születése előtt három hónappal autóbalesetben meghalt. Édesanyja a gyászév letelte után feleségül ment Roger Clinton autókereskedőhöz, aki a nevére vette.

Clinton a Demokrata Párt tagja lett, mérsékelt politikusként tartják számon. Belpolitikájában fontos szerepet kapott az oktatás reformja, a kézifegyverek kereskedelmének és a környezetvédelmi szabályoknak a szigorítása. Külügyi politikájában fontos volt a kereskedelmi korlátok lebontása, az észak-írországi és az izraeli konfliktusok megoldását célzó erőfeszítésekben fontos szerepet játszott. Második kormányzati ciklusára rányomta bélyegét a Monica Lewinsky-botrány.

Clinton volt az USA harmadik legfiatalabb elnöke, és az első elnök, aki a második világháború befejeződése után született.

Egyetemi éveit a School of Foreign Service (Georgetown University) keretei között töltötte, ahol nemzetközi kapcsolatok területen szerzett diplomát. Eközben William Fulbright szenátor kongresszusi segédje volt. Ezután az angliai Oxford Egyetemen (University College) tanult, Rhodes-ösztöndíjjal, és jogi diplomát szerzett a Yale Law Schoolon. Itt ismerte meg későbbi feleségét, Hillary Rodhamet, akivel 1975-ben összeházasodott. Egy lányuk van, Chelsea, aki 1980-ban született.8. Sir Charles Spencer Chaplin (közismertebb nevén Charlie Chaplin, London, 1889. április 16. – Vevey, Svájc, 1977. december 25.) angol filmrendező, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző,
vágó, filmproducer. Mivel anyai nagyanyja cigány származású volt, és Chaplin az 1960-as években – mikor a vándorló életmódot adminisztratív eszközökkel igyekeztek ellehetetleníteni Nagy-Britanniában – többször nyilvánosan kiállt a cigányság jogai mellett; nem sokkal halála után, 1978-ban a második Roma Világkongresszus a születése napját, április 16-át a Roma Színészek Világnapjává nyilvánította.


9. Karel Gott (Plzeň1939július 14.) cseh énekes, szülei sziléziai németek, “Kelet Sinatrája”, “Prága aranyhangja”.

Hatéves korától nem szülővárosában, hanem Prágában élt. Kezdetben villanyszerelőként dolgozott. 1958-tól énekelt prágai kávéházakban. Már fiatalkorában hamar népszerűségre tett szert, majd 1968-ban Ausztriát képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol tizenharmadik helyezést ért el. (Csehszlovákia nem vett részt a dalfesztiválon.) A legismertebb száma, a Lady Carneval is ebből az évből való. Innentől kedzve Gott népszerűsége folytonosan nőtt: külföldön turnézott, filmekben játszott és díjakat nyert.

1999-ben koncertet adott New Yorkban, a Carnegie Hallban .
Díjai

Az Arany Csalogány (csehül Zlatý slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre [1] vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český slavík). [2]

Festészet
1992 óta fest. Művei több kiállításon vettek részt Berlintől Moszkváig.
Karel Gott Magyarországon

Karel Gott 2003. november 8-án, Budapesten lépett fel a Hilton szállodában megrendezésre kerülő mixer-versenyen. Két évvel később, 2005. október 1-jén újra Budapesten lépett fel, a Savoya Parkban, ahol még Demszky Gábor főpolgármesternek is adott autogramot.

Magánélete

Az énekes 68 éves korában, 2008-ban Las Vegasban vette el 31 éves barátnőjét, Ivana Macháčkovát. Karel Gott négyszeres apa, legfiatalabb gyermeke 2008-ban született.

10. Al Pacino

(New York1940április 25. –) Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész, a filmtörténelem egyik meghatározó színészegyénisége. Lee Strasberg világhírű Actors Stúdiójában próbálta elsajátítani a szakma fortélyait, melyet előtte olyan nagy színészek is tanultak, mint James Dean vagy Marilyn Monroe. Már rögtön az első filmszerepe, a Pánik a Tű parkban előtt Tony-díjat kapott egy Broadway darabban nyújtott alakításáért. Francis Ford Coppola 1972-ben ráosztotta a Corleone-családot irányító maffiavezér, Michael Corleone szerepét A Keresztapa című filmjében, melynek köszönhetően egy csapásra a legnagyobbak között találta magát. Filmjei témájául gyakorta szolgál a szervezett bűnözés, a New York-i olasz maffia: főszerepet játszott A sebhelyesarcúban, a Dick Tracyben Warren Beatty-vel, majd a Szemtől szemben felügyelőjeként Robert De Niro illetve a Fedőneve: Donnie Brascoban Johnny Depp partnereként. Az ő nevéhez fűződik mára már világhíressé vált monológja, amit a Minden héten háború című film végén intéz csapatához.

Al Pacino – életem – a könyv részletes tartalma
  • Oldalak száma: 300
  • ISBN: 9789638704344
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve: 2007
  • Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
  • Súly: 390 gr
  • Fordító: Stefanovits Péter

„Én tényleg az utcáról jöttem, hajléktalan, csóró cigány voltam. Nyomornegyedekben, panziókban, lepukkant hotelekben laktam. Egy szoba folyóvízzel és mosdóval, számomra maga volt a mennyország…”

Al Pacino több mint huszonöt éve folytat mély és őszinte beszélgetéseket barátjával, az ismert újságíróval és bestseller-szerzővel, Lawrence Grobellel. Most első alkalommal jelennek meg a színész és az író között lezajlott beszélgetések, amelyek beavatják az olvasót korunk egyik legnépszerűbb és legzárkózottabb színészének életébe.

Pacino kilencedmagával nőtt fel egy háromszobás bronxi lakásban. Erre az időszakra úgy emlékszik vissza, mint “egy New York-i Huckleberry Finn” gyerekkorára. A nagyszülei és az édesanyja felügyelete alatt, de a valóságban az “utcán nevelkedett”. Barátaival csavargott, ivott, balhézott. Már az iskolában kiderült, hogy igazi színész tehetség, meggyőző alakításaival sokszor verte át tanárait. Élete később sem változott sokat, hogy betudja fejezni az előadó-művészképző iskolát, minden munkát el kellett vállalnia: volt kifutó fiú, eladó, ellenőr, újságárus és még ki tudja, mi minden…

Iskolatársai a “Marlon” becenevet ragasztották rá Marlon Brando után. Pacinónak akkor még fogalma sem volt arról, kicsoda Marlon Brando. Amikor Charles Laughton, a híres színésztanár életében először látta a tizenkilenc éves Alt, amint egy bérkaszárnya lépcsőjén üldögélt, azt mondta neki: “Belőled nagy sztár lesz.” Ezzel vette kezdetét egy legendás, életre szóló barátság Pacino és Laughton között, amely évekig tartotta a lelket a fiatalabb színészben, amikor időnként azt sem tudta, mikor eszik legközelebb. Huszonhat évesen kapta az első, keresettel járó színészi megbízatását.

Ebben a könyvben kevés olyan téma van, amelyet Grobel és Pacino nem érint. A színész beszámol arról az időszakról, amikor hajnalig jazzklubokban zongorázott, utána pedig egész nap a Madárijesztő forgatási helyszínén dolgozott; amikor az Oscar-díjkiosztó gálán úgy nyelte a nyugtatótablettákat, mint a cukrot; vagy amikor hirtelen ráébredt, hogy az élete csupán ivásból és munkából áll.