Válasz Gyurcsány Ferenc-Nehéz cigánynak lenni Magyarországon című Facebook bejegyzésére

Roma Szeretetszolgálat/2022.09.13.

Tisztelt Gyurcsány Ferenc Elnök Úr!

Olvastam Facebook bejegyzését, amiben drámai állapotokra kicsinyíti le ön is a magyarországi cigányság szociális helyzetét, csak azért mert Orbán Viktor a Miniszterelnök, ezzel is kifejtve az ellenszenvét, amihez rendszerint próbálja felhasználni a hátrányos helyzetű cigány testvéreimet!

Nem fogjuk megengedni, hogy ezzel próbáljon kampányolni 2024-re, valamint, hogy rendszerint hazugságokat terjesszen Brüsszelbe, felhasználva a cigányokat saját érdekei elérése érdekében, hogy itt milyen kirekesztő és rossz körülmények között élnek a cigányok! Elég a sok hazugságból! Elég abból, hogy Magyarországot rendszeresen és szándékosan lejáratja és asszisztál a brüsszeli szankciók végrehajtásához!

Mert az egész Facebook bejegyzésének ez a célja! Készülnek 2024-re hátha félretudják vezetni a a szerényebb körülmények között élő cigányokat!

Az ön kormányzása ideje alatt miért nem volt fontos önnek a legnagyobb hazai cigányság felzárkóztatásának az elősegítése?

Miért voltak cigány gyilkosságok?

Miért nem volt cigány érdekképviselet?

Miért nem volt munkaalapú gazdaság?

Miért nem volt napirenden a legnagyobb hazai kisebbség életminőségének és szociális esélyeinek a javítása?

Elmondom én a választ! Nem kell, válaszolnia!

Mert nem érdekelte a cigányság helyzete, ezért nem is tett értük és élethelyzetük megváltoztatása érdekében semmit!

Az ön kormányzása alatt valóban kilátástalan volt a magyarországi cigányok helyzete, és ebből a tarthatatlan állapotból húzta ki Orbán Viktor a cigányságot!

Orbán Viktornak sikerült az ami a baloldalnak soha nem fog, mert nemzeti egységben és nemzetpolitikában gondolkodik ahol a cigányságnak is méltó helye és szerepe van!

Orbán Viktor- A közös vágyunk, célunk, programunk, hogy a magyarországi cigányok megtalálják a helyüket a magyar jövőben.” Orbán szerint a roma kultúra fenntartása is fontos, mert “nem hihetjük, hogy a romák úgy fogják megtalálni a helyüket a magyar jövőben, hogy aközben elfeledkeznek saját kultúrájukról”. Az együttélést nem az identitások, a kulturális sajátosságok legyengítése teszi könnyebbé, hanem éppen ellenkezőleg, azok megerősítése!

Miniszterelnöksége alatt önök nem preferálták a munkaalapú társadalom kiépítését, helyette inkább könnyebb volt szociális segélyt osztani a legnagyobb hazai kisebbségnek!

Nem voltak képesek megbírkózni ezzel a feladattal amit Orbán Viktor nagyon könnyedén megtudott oldani!

A magyarországi cigányok sokkal jobb helyzetben vannak pillanatnyilag mint amikor ön irányította Magyarországot!

Ez csak Orbán Viktor kormányának és Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos úrnak köszönhető!

Senki nem felejti el, hogy az ön idejében ami már lejárt, megtörténtek a cigány gyilkosságok amiről furcsa és rejtélyes módon elfelejtett beszélni, meg persze arról is, hogy szétlövette az utcára vonuló embereket, mert kritizálni merték Gyurcsány Elkúrt politikáját és ezzel maradandó fogyatékosságot okozott nekik!

Nem felejtünk! Ezt mondtam a választás előtt is!

Magyarországon minden cigánynak lehetősége van dolgozni és ezért dolgozom én is, hogy ez a helyzet csak jobb legyen minden hátrányos helyzetű ember számára!

CÉLUNK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI MINDEN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ EMBER SZÁMÁRA, SZÁRMAZÁSTÓL, NEMZETISÉGTŐL, VALLÁSTÓL ÉS BŐRSZÍNTŐL FÜGGETLENÜL!

HOSSZÚ MÉG AZ ÚT ELŐTTÜNK, VAN TENNIVALÓ BŐVEN,

DE TERMÉSZETESEN NEM ÖNÖKKEL KÉPZELJÜK EL EZT AZ UTAT A JÖVŐBEN SEM!

Ifj.Rostás-Farkas György

elnök, újságíró, főszerkesztő