Online is kitölthető a nemzeti konzultációs kérdőív

Roma Szeretetszolgálat/Belföld Ifj.Rostás-Farkas György 2022.11.20. 12:08

Az interneten is kitölthető a nemzeti konzultációs kérdőív.Olyan kérdésekről van szó, amelyek mindannyiunk életét érintik. A kérdéssor hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, de szó esik a turizmust ért szankciós károkról és az élelmiszerbiztonságunkat érintő témában is kapnak kérdést a válaszadók.

Magyarország kormánya elítéli Oroszország katonai agresszióját, segíti és támogatja az Ukrajnából érkező menekülteket.

Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankcióit, melyekről most az unióban elsőként a magyar kormány kéri ki a társadalom véleményét.

A  kérdőív az alábbi képre kattintva érhető el!

A kormány szerint továbbra is

Fontos, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, valamint, hogy megpróbálja meggyőzni Brüsszelt: a háború ellenében hozott szankciós intézkedéssorozat rossz irány, nem visz közelebb a megoldáshoz, nehezíti az európai, köztük a magyar emberek életét.

Az elhibázott brüsszeli szankciók kijavításához minél több magyar embernek kell egyetértési pontokat kialakítania, csakúgy, mint az ezt megelőző 11 nemzeti konzultáció alkalmával. Minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

A kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban Dömötör Csaba hangsúlyozza: a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egész Európában súlyos helyzetet okoznak. Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak és az infláció.

Irányváltásra van szükség. Ha sokan veszünk részt a konzultációban, akkor ezt el is tudjuk érni.

Ezért arra kérjük, mondja el Ön is véleményét-jelentette ki Dömötör Csaba

Forrás: Roma Szeretetszolgálat, Magyarország Kormánya