Nyilatkozott lapunknak a Rendőrség a Nyíregyházi Mamma Mia Disco előtti Tömegverekedéssel kapcsolatban

Roma Szeretetszolgálat/Belföld Ifj.Rostás-Farkas György 2023.03.07. 11:32

Tisztelt Sajtóiroda!

Megkeresésükre tájékoztatjuk, hogy az Önök által hivatkozott ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nyíregyházi szórakozóhely előtt szóváltás alakult a biztonsági szolgálat munkatársai és három nyíregyházi férfi között, ami verekedésbe torkollt 2023. március 4-én hajnalban. A családtagokból álló háromfős társaság azt sérelmezte, hogy a biztonsági őrök egyiküket nem engedték be a szórakozóhelyre. A vita hevében az egyik fiú kezén boxerrel megütötte az egyik biztonsági őrt, ezután tört ki a verekedés. A résztvevők kölcsönösen bántalmazták, ütötték-rúgták egymást. A verekedés következtében az egyik biztonsági őr súlyos szemsérülést, a fiai érdekében fellépő apa súlyos, életveszélyes, a fiai könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozók két biztonsági őrt garázdaság és testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgattak, őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt. A 19 és 21 éves fiúkat szintén garázdaság és testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával, valamint a fiatalabbat, akinél 7,5 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak és a mintavétel a szervezetében kimutatta a kábítószer hatóanyagát kábítószer birtoklása vétség meglapozott gyanújával is kihallgatták.        

A büntetőeljárás folyamatban van és várható, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog.

Tisztelettel:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság