Monszpart Zsolt az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő főigazgatója

1959-ben született. A budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott.

A Külkereskedelmi Minisztériumban kezdett dolgozni, majd a stockholmi Magyar Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének vezetője.

2000-2002-ig az innovációs nagydíjas 77 Elektronika Kft. ügyvezetője.

Az Ericsson-nál 1993 és 1996 között igazgatóként dolgozott, majd 2002-től 2009-ig a cég vezérigazgató-helyettese. 2010-ben Magyar Gazdaságért Díjban részesült. Vezette a MÁV-Startot, igazgatóként dolgozott a Fővárosi Vízművek Zrt-nél, az Óbudai Egyetem kancellárjaként segítette a felsőoktatást, általános és innovációs elnökhelyettesként dolgozott az NKFIH-ban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeként működő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) a különböző szakterületek – kultúra, szociális ügyek, sport, egészségügy – hazai, valamint uniós pályázati rendszerének működtetését, a pályázati úton biztosított támogatásokkal kapcsolatos feladatok ellátását végzi a kormányzati célkitűzéseknek megfelelően, átlátható, transzparens módon közel kilenc éve. 2020 márciusától megbízott, 2021. decemberétől pedig kinevezett főigazgatóként vezeti az intézményt Monszpart Zsolt.

A fotón Ifj.Rostás-Farkas György a Roma Szeretetszolgálat elnöke és Monszpart Zsolt az

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója látható az Esélyesek Klubja első nyitó rendezvényén .