Megalakult a Határvadász Ezred

Roma Szeretetszolgálat/2022.09.09. 13:40

Az első határvadászok eskütétele Orbán Viktor miniszterelnök szerint fontos esemény és kiemelkedő pillanat Magyarország biztonsága számára.

2015 óta nyílt migrációs válság van Európában. A határokra és törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek illegális úton Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Magyarországon a történelem során megtanultuk, hogy egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül. Ezért mi, magyarok a válság kirobbanását követően úgy döntöttünk, bárki bármit mond, nem engedünk a biztonságunkból, megvédtük a határainkat, és kerítést építettünk – hangoztatta Orbán Viktor kormányfő a határvadászok budapesti avatásán.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

-Rendőreink és honvédeink, vállalva az átsorolásokat, átszervezéseket és a túlmunkát becsülettel helytálltak, megvédték Magyarország biztonságát. Az élet azonban úgy hozta, hogy az ő szolgálatukra most máshol van szükség. A belső rend fenntartása megköveteli rendőreink visszavezénylését. A szomszédban dúló háború pedig szükségessé tette, hogy a honvédség harckészültségét és bevethetőségét megnöveljük.

– Ezért van az országnak most nagy szüksége Önökre, ezért hoztuk létre a magyar Határvadász Ezredet – összegezte Orbán Viktor.

Majd így folytatta: – Mi azt akarjuk, és ehhez jogunk, velünk született jogunk van, hogy Magyarország magyar ország maradjon. Magyarország déli határainál évről évre többen próbálnak átjutni. Idén 160 ezer illegális próbálkozásnál tartunk, és jó okunk van azt feltételezni, hogy ez még növekedni fog. Egyre több az erőszak. Először a migránsok csak egymással mentek birokra, de ma már ott tartunk, hogy a határon szolgálatot teljesítő magyarokat is fenyegetik. A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át. És Önök azok, akiknek ezt meg kell értetni velük. Mert Önök, határvadászok feltartóztatják, ha kell, megkeresik, megtalálják, elfogják és határozottan ki is tessékelik őket Magyarországról. Egytől egyig. Nincs kivétel. – fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: kormany.hu