Magyarország Nem Szállít Fegyvert és Nem Változtat Békepárti Álláspontján-Add Tovább Ifj.Rostás-Farkas György

Roma Szeretetszolgálat/Belföld Ifj.Rostás-Farkas György 2023.04.20.22:55

Napról napra nő a nyomás Magyarországon, hazánkat jobban bele akarják vonni a háborúba. Abba a háborúba, amelyben már eddig is több százezren halhattak meg. Az Európai Parlament még több halálos fegyvert küldene a hadszíntérre: tankokat, vadászgépeket és rakétarendszereket is.

Ilyen körülmények között nagy jelentősége van annak, hogy az Országgyűlés határozatban rögzítette Magyarország békepárti álláspontját. A kormány által is támogatott határozat legfontosabb pontjai az alábbiak:

  • Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett.
  • Elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez.
  • A Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. Az energetikai szankciók egekbe lökték az energiaárakat, gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak az uniós országokban.
  • A katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget. Már eddig is sokan adták az életüket a háborúban, és jelenleg is sorozzák őket, hogy a frontvonalban harcoljanak.
  • Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta végre.
  • Felszólítjuk a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.

Magyarország nem szállít fegyvert és nem változtat békepárti álláspontján. Hazánk nemzeti érdeke az, hogy minél hamarabb megkezdődjenek a béketárgyalások. Békét akarunk és biztonságot.

A teljes szöveg eléréséhez kattints a képre!