Kocsis Máté újra a Fidesz frakcióvezetője

Roma Szeretetszolgálat 2022.04.22

Sok szeretettel Gratulálunk frakcióvezető úrnak!

További sikeres munkájához

kívánunk sok erőt és jó egészséget!


Kocsis Máté vezeti továbbra is a Fidesz frakcióját – jelentette be április 21-i Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.

Gulyás Gergely elmondta, hogy „kormányzati pozíciót kaphatott volna Kocsis Máté, de ő úgy döntött, hogy marad a Fidesz frakcióvezetője”.
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón elmondta, hogy az új összetételű parlement május 2-ával kezdi meg működését.

A személyi kérdések azt követően lesznek aktuálisak, hogy az alakuló Országgyűlés május 16-án megválasztja az új miniszterelnököt. Hozzátette: egyetlen személyi döntés volt, amivel nem lehetett várni, hiszen az Országgyűlés alakuló ülését megelőzi a frakciók megalakulása, valamint azok az egyeztetések, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a parlamenti tisztviselőket az országgyűlési törvénynek megfelelően választhassák meg.

A hírt Kocsis Máté közösségi oldalán kommentálta: „Megkaptam a lehetőséget, hogy a továbbiakban is a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője legyek!

Az április 3-ai elsöprő győzelem után újra a munka következik, köszönjük a bizalmat! Nagy frakció, sok feladat, hatalmas felelősség, óriási megtiszteltetés! Hajrá, Magyarország!” – olvasható Kocsis Máté bejegyzésében.