Hogyan érjük el a magyarországi romákat az online térben, ha nincs a cigányoknak média felülete?

Kedves Barátaim, Olvasóink!

Az elmúlt hónapokban egyre kevesebb időt töltök az online térben. Sok barátom és ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel, hogy hova tűntem, hol vagyok, mit csinálok, miért nem látják az aktuális híreket, írásaimat és nem hallanak felőlem.

Kedves barátaim a döntésem tudatos volt!

A Roma Szeretetszolgálat és a Roma Media Center hírportált azért hoztam létre, mint újságíró a Cigány Újságírók Szakosztálya elnökeként, hogy objektív tájékoztatást nyújtsak felületeinken , hírportáljaink sajtó hasábjain, beleértve a cigány lapokat, és az elektronikus médiát is.

Mindig is az volt a célom, hogy a hazai újságírás legnemesebb hagyományaira építve hozzájáruljak a hazai média színvonalának növeléséhez, hogy a jó roma újságírók mind az elektronikus, mind az írott sajtóban méltó helyen szerepeljenek, továbbá ,hogy példaértékű roma személyiségeket mutassak be kis hazánknak!

Hírportálunk megkülönböztetett figyelmet fordított a hazai és a határon túli cigány és magyar nyelvű roma sajtóra.

Erkölcsi és szakmai támogatást nyújtottam az azonos célokat megvalósító más roma szervezetek számára is.

Ameddig lehetőségeim engedték én mindent megtettem!

Sajnos azt kell, hogy mondjam nektek, hogy mivel nincs hírportálunk és szakmai programjaink megvalósításához a kormánynak anyagi forrása, így munkámat akár mennyire is fájó ez számomra de be kell, hogy fejezzem!

Köszönöm munkatársaim önzetlen támogatását-segítségét és természetesen mindenkinek aki olvasott bennünket!

ISTEN ÁLDJON BENNETEKET!

O DEL T’AVEL TUMENCA!

GYUSZKÓ