Fókuszban a Média-Elindult a Mathias Corvinus Collegium -The Future of Publishing Nemzetközi Konferenciája

Roma Szeretetszolgálat/Belföld Ifj.Rostás-Farkas György 2023.01.26. 09:35

A konferencia középpontjában a hazai és a nemzetközi média szerepe áll!

Napjainkban, amikor a rendszerváltoztatás utáni Magyarország legnagyobb politikai botránya foglalkoztatja a magyar nyilvánosságot, amikor azzal kell szembesülnünk, hogy a 2022 áprilisi választások előtti kampány során nemcsak a baloldali pártokat, hanem az aktív politikai támogatásukat végző médiát is külföldről finanszírozták, a média és ezen keresztül a nemzet szuverenitásának kérdése nem is lehetne aktuálisabb.

Magyarországot gyakran éri kritika a nyugati liberálisok részéről azzal kapcsolatban, hogy a világ legtöbb országához hasonlóan nemzeti szuverenitási kérdésként tekint a médiára, az elmúlt hetekben zajló botrány azonban rávilágít arra, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy külföldi, vagy nemzeti forrásokból finanszírozzák-e egy ország médiáját.

Emellett a nyugati világban felemelkedőben van egy olyan trend, amit mi, magyarok jól ismerünk a ’89–’90-es rendszerváltoztatást megelőző időkből, a szocializmus idejéből: a média bizonyos ideológiák szolgálóleányaként kezd viselkedni. A woke nevezetű, alapvetően neomarxista alapból építkező ideológia a szemünk előtt ejti foglyul a médiát, és ennek az ideológiának a kiszolgálójává válik egyre több médiafelület Nyugaton.

Mi, magyarok azonban ezzel messzemenőkig nem értünk egyet, és továbbra is kiállunk mind a nemzeti értékeink, mind a szuverenitásunk mellett.

Forrás: Orbán Balázs Facebook oldala