Erdő Péter Bíboros úrnál járt a Roma Szeretetszolgálat elnöke.

ifj. Rostás-Farkas György a Roma Szeretetszolgálat elnöke Hivatalos Facebook oldalán www.facebook.com/rfgyofficial köszönetet mondott Bíboros úrnak.

„Hálásan köszönöm a szívélyes fogadtatást!
Nagyon jól esett a találkozás és a beszélgetés!”

A Jó Isten bőséges áldását kérem Bíboros úr munkájára és krisztusi alázattal teli szolgálatára!

O Sunto Dél Te Zhutil Tyo Intrego trajo, haj Tavel Tusa kaj phíres. Bax,Zór,Sastyipe,Lungo Baxtalo Trajo mangav tuke kathar o Sunto Deloro!

Találkozónk alkalmával sok mindenről szó esett. Többek között a roma kultúráról-hagyományokról, művésztről, a Roma Szeretetszolgálat aktuális programjairól és természetesen az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról is.

Tájékoztattam Bíboros urat, több aktuális programunkról: mint pl: az UCCA ZAJA mobilalkalmazás ami egy biztonságtechnikai fejlesztésünk, új hírportálunk létrehozásáról Roma Media Center, vagy mondhatom akár a Szeretetkosár Országos Adományosztási Körút 2021. amit újra elindítunk.

Valóban nagyon tartalmas és hasznos beszélgetés volt ahol nagyon-nagyon sok mindenről beszélgettünk még.

Elmondtam, hogy hamarosan megrendezésre kerül országos konferencánk amire szeretném őt meghívni, hogy a szentségeket a cigány és magyar zászlót megáldja, amit nagy örömömre el is fogadott. Ennek nagyon örülök!

A Magyar Katolikus Egyház és a Roma Szeretetszolgálat együttműködése is szóba került, bíboros úrnak nagyon tetszett a javaslatom.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptemberben kerül megrendezésre hazánkba, ahol természetesen a Roma Szeretetszolgálat is képviseltetni fogja magát.

A tárgyalások még folyamatban vannak, erről bővebb információt csak később tudok mondani de annyit elárulhatok, hogy személyemet és a Roma Szeretetszolgálatot is illetően aktív szerepet fogunk vállalni a rendezvényen és sok szeretettel várjuk Ferenc Pápát.

Reményeim szerint Lovari nyelven fogja köszönteni a magyarországi cigányokat.