Életveszélyes a kispesti focipálya, megöregedett a piac de a szocialista kerületvezetés nem foglalkozik vele

Több éve elhagyatottan áll Kispest egyik kedvenc focipályája a Csokonai utcában a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában.

A pályát nagyon sokan szokták használni főleg a környéken lakó gyerkőcök és szüleik, de rendszeresen járnak suli után a diákok is a pályára. Gajda Péter szocialista polgármester eddig semmit nem tett a tarthatatlan állapotok ellen, de lakossági bejelentés alapján azért felszereltek egy védőhálót, hogy a Csokonai utcában parkoló autók ne sérüljenek meg a folyamatos labdakirúgások miatt.

A Csokonai utca vonzáskörzetében nincs másik pálya. Körülbelül 10-15 perc sétára található műfüves pálya a Szigligeti utcában és a Nagy Sándor József utcában.

A Kossuth téri piac nem csak Kispest, de a szomszédos Kőbánya egyik kedvenc piaca is. A piac épületei az elmúlt évtizedekben elöregedtek, a felújítása már nagyon időszerű lenne.

A piac a kerület központi részén helyezkedik el. Közvetlen közelében található a korábbi Centrum Áruház, több élelmiszerüzlet, bíróság, a Trefort Ágoston Szakgimnázium.

Kampányterv már van a Kossuth téri piacra írja a Kispest.info 2019.október 4-én.

Azóta eltelt több mint 2 és fél év de nem történt semmi.

A kerület lakói csak reménykedhetnek, hogy a szocialista vezetés előbb vagy utóbb de elkezdi a kerület rehabilitációját.