Drog és Bűnmegelőzés

A Roma Szeretetszolgálat kiemelt céljai között szerepel a drogok káros hatásainak a bemutatása és a bűncselekmények visszaszorítása!

Ezért is indítottuk el Drog és Bűnmegelőzési felvilágosító előadás sorozatunkat!

TEDD LE A DROGOT ÉS LEGYÉL TISZTA EMBER!

HIDD EL SOKKAL KÖNNYEBB LESZ MINDEN!Drogprevenció

Miért tartjuk ezt fontosnak?

Mert a világon több pénzt költenek kábítószerekre, mint élelmezésre, oktatásra vagy orvosi ellátásra.

Naponta ötezren-főként gyermekek kezdenek kábítószereket használni!

Mint ismeretes a drogprobléma még a rendszerváltás előtt elérte Magyarországot, de nem elsősorban a becsempészett illegális drogokon hanem a droghatású medicinális készítményeken, a szerves oldószereken és a mákteán át. A főszerep a tiltott drogoké lett. A nyugati mintának megfelelően a canabis származékok illetve a szintetikus drogok használata terjedt el leginkább de a kemény drogok és azok addikciói is terjedőben vannak sajnos.

A Roma Szeretetszolgálat drogokról szóló oktatási programja hatékonyan ismerteti meg a fiatalokat a drogfogyasztás ártalmas következményeivel.

Pozitív hatással van a fiatalok droghoz való hozzá állásához mivel szakemberek,drogot fogyasztó közismert emberek beszélgetnek a fiatalokkal.

Elmesélik saját történeteiket megismertetik a drogok negatív hatásait ami az ember egész életét tönkreteheti!


Bűnmegelőzés

A Roma Szeretetszolgálat kiemelt szerepet vállal a gyermekek, fiatalok és felnőttek bűnmegelőzési ismereteinek megalapozásában,bővítésében.

A Roma Szeretetszolgálat vezetése megalapításakor már célul tűzte ki,hogy a fiatalok szervezett csoportjaiban nagyon nagy szükség van a tájékoztatásra a megfelelő információ és egy jól felépített pedagógiai tartalommal rendelkező hosszútávú komplex megelőzési program kifejlesztésére és átadására.

Programunk célja,hogy a fiatalok mindenkor felismerjék a veszélyhelyzeteteket, megtudják különböztetni a pozitív és negatív befolyásolásokat, kitudják számítani döntéseik,cselekedeteik következményét valamint elkerüljék az iskolai lemorzsolódást és növeljük továbbtanulási esélyeiket, ezáltal a fiatalok ne vállalhassanak bűnelkövetővé.