Csák János Szingapúrban erősítette a magyar innovációs kapcsolatokat

Roma Szeretetszolgálat/Tudomány Ifj.Rostás-Farkas György 2023.03.22. 10:12

Egy újabb mozgalmas munkalátogatás Szingapúrban, ahol a magyar-szingapúri innovációs kapcsolatok erősítése a cél írta Csák János miniszter Facebook oldalán.

Csák János megérkezése után a Singapore Business Federation által szervezett találkozóval kezdte a napot.

” A találkozó kiváló alkalmat biztosított arra, hogy a szingapúri jó példákat elsajátítsuk mind az egészségügy és informatika, mind pedig a zöld- és az űrtechnológia esetében.”

A napot a Nanyang Technological University kampuszán folytatta, ahol az egyetem felsővezetésével folytatott megbeszélést, valamint az Agykutató Központot is megtekintett, mit a kiváló magyar professzor Gulyás Balázs vezet.

Magyarország elkötelezett abban, hogy a szingapúri jó példát elsajátítsa és tanuljon az egyetemek és az ipar közötti hatékony együttműködés partnerségi modelljeiből.

Magyarország kormányának a célja, hogy 2030-ra egy hazai egyetem a világ 100, három egyetem pedig az Európai Unió 100 legjobbja közé tartozzon.

Ehhez a célkitűzésünkhöz azonban az is szükséges, hogy mások tapasztalatait beépítsük a hazai felsőoktatás rendszerébe zárta sorait Csák János kulturális és innovációs miniszter Facebook bejegyzésében.

Forrás: Csák János Facebook oldala