Alapítvány a Covid-19 következtében árván maradt gyermekekért

Alapítványt hozott létre Áder János Köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita asszony az árva gyermekek megsegítése érdekében! Természetesen a Roma Szeretetszolgálat is támogatja és segíti a kezdeményezés előrejutását.

Ifj. Rostás-Farkas György a Roma Szeretetszolgálat elnöke Hivatalos Facebook oldalán https://www.facebook.com/rfgyofficial is közzétette, várják azok családok jelentkezését ahol sajnos a koronavírus járvány következtében árván maradtak a gyermekek. A megkereséseket továbbítjuk a Regőczi István Alpítvány felé.

Már zajlanak az előkészítő munkálatok a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek támogatására életre hívott alapítványnál, amelynek bejegyzéséig a Köztársasági Elnöki Hivatal várja a felajánlásokat és az érintett családok jelentkezését. Herczegh Anitát az államfő feleségét, a kuratórium egyik tagját kérdezte az InfoRádió.

Herczegh Anita reményei szerint napokon belül sor kerülhet az alapítvány bejegyzésére, azonban addig is gyűjtik az adományozókat, felajánlásokat, valamint várják a bajba jutott családok, illetve azok jelentkezését, akik a környezetükben ilyen családról tudnak. A felajánlásokkal és igényekkel egyelőre a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz lehet fordulni, amely munkatársai az alapítvány előkészítő munkálatait végzik, kezelik a telefonhívásokat és fogadják az e-maileket.

Herczegh Anita:várjuk a bajba jutott családok jelentkezését

Mindeközben zajlik azon szervezetek föltérképezése is, akik együttműködésére számítanak annak érdekében, hogy minél szélesebb körben hírt adjanak az alapítványról, hogy az érintettek tudják, baj esetén kihez lehet fordulni.

A köztársasági elnök felesége az InfoRádió érdeklődésére arra is kitért, hogy férje, Áder János elnöki keretének java részét – amelyből minden évben jellemzően szociális és kulturális intézményeknek részesülnek –, most a Covid-árvák és a bajba jutott családok megsejtésére fordítja. Tehát, amennyiben sürgős segítségre van szükség, már az alapítvány bejegyzését megelőzőleg is tudnak segítséget adni
– emelte ki Herczegh Anita.

Bár a konkrét feladatokat vélhetően az idő fogja kijelölni, fogalmazott az államfő neje, az alapítvány – amennyire lehetséges, a felmerülő igényekhez igazodóan – személyre szóló segítséget kíván nyújtani az érintetteknek,nem havonta meghatározott összeget biztosítva minden gyermek állami árvaellátásán túlmenően. Ugyanis könnyen elfordulhat, hogy valaki nem pénzügyi-, hanem akár jogi- vagy pszichológus szakember segítségére szorulhat – magyarázta Herczegh Anita, hozzátéve: hogy a gyermekek életét végigkísérve, a saját lábra állásukig szeretnék segíteni.

forrás: infostart.hu