A Roma Szeretetszolgálat elnöke Ifj.Rostás-Farkas György gratulál és támogatja Novák Katalint,hogy Köztársasági elnök legyen

Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok.

Novák Katalin

Sok szeretettel gratulálok a jelöléséhez és természetesen támogatom Novák Katalin miniszter asszonyt, hogy szeretett hazánk köztársasági elnöke legyen!
Ifj. Rostás-Farkas György
Hajrá Magyarország,
Hajrá Fidesz!

Novák Katalin lehet Magyarország első női államfője.
Novák Katalin háromgyermekes édesanya. Családokért felelős tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd a Szegedi Tudományegyetem és az Université Paris X Közösségi és francia jogi képzését is elvégezte. Az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban is élt, dolgozott.

Anyanyelvén kívül angolul, franciául és németül folyékonyan beszél, spanyolul társalgási szinten.
2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként, 2020 októberétől miniszterként képviseli a magyar családok, a fiatalok és idősek ügyét.

Családanyaként és a magyar kormány demográfiai törekvéseinek felelőseként célja a vágyott gyermekek megszületésének elősegítése, a gyermeket nevelő családok megerősítése, a családalapítás előtt álló fiatalok támogatása, a generációk közötti együttműködés ösztönzése.
Nevéhez fűződik többek között a Családok éve 2018-as meghirdetése, a kétévente rendezett Budapesti Demográfiai Csúcs találkozók megszervezése, olyan, nemzetközileg is elismert lehetőségek kidolgozása, mint a Babaváró támogatás, a négygyermekes édesanyák SZJA-mentessége, az Otthonteremtési Program, vagy a bölcsődei fejlesztések elindítása.
Női politikusként kiemelten fontosnak tartja, hogy a nőknek ne kelljen lemondaniuk a családalapításról, ha fontos számukra a szakmai életük. Alapító tagja és elnöke a Nők Magyarországért Klubnak.

2020. október 1-től Családokért felelős tárca nélküli miniszterként látja el a családok megerősítésének feladatát. Kormányzati tevékenységén túl a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség külügyekért is felelős alelnök volt.
A „Political Network for Values” („Politikai Hálózat az Értékekért”) elnöki és az „International Women’s Democrat Union” (Nemzetközi Demokrata Unió női tagozata) alelnöki pozícióját tölti be.
Munkásságáért több elismerésben részesült: 2020-ban Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével, 2019-ben a Francia Becsületrend lovagkeresztjével tüntették ki, ugyanebben az évben Popovics-Díjban is részesült.
A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Pro Familiae Hungariae Díjban, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete NOE Díjban, a Magyar Bölcsődék Egyesülete Akócsi-díjban, az Associació Plataforma per la Família Catalunya Luchador por la Familia díjban részesítette.