A Klasszikus Bőr Gucci Cipő Mindig Hódít

Roma Szeretetszolgálat/Divat/ Faragó Laura 2022.06.06. 11:23

Guccio Gucci az olasz divatház alapítója az 1890-es évek végén kezdte karrierjét a londoni Savoy szállodában, ahol hordár volt.

1906-ban nyitotta meg kis bőráruboltját Firenzében, hogy útiládákat és később ikonikussá váló darabokat kezdjen gyártani.

Gucci 1953-ban halt meg, néhány héttel azután, hogy fiai, Aldo, Rodolfo és Vasco megnyitották a márka első üzletét New Yorkban. Ugyanebben az évben – apja szeretett lovas motívumaitól inspirálva – Aldo megalkotta a loafert. A cipő már az 1950-es években népszerű lábbeli volt hétköznapi alkalmakra.

A sokáig lappangó darab a márka 2015-ös őszi-téli kollekcióján robbant be újra, az akkori kreatív igazgató, Alessandro Michele néhány csavarral újra a divatőrültek elé tárta a klasszikus darabot.

A siker titka talán abban áll, hogy a cipő egyszerre lezser és elegáns, kényelmes, de erőt sugárzó. Jó lehet egy látszólag slampos modell lábán bevásárlás közben, de akár egy rangos díjkiosztón is. Ma az üzletemberek a loafert öltönnyel hordják, a fiatal lázadó lányok hawaii ingekkel, aranyláncokkal és bő farmerrel – stíluskeveredések stíluskeveredések hátán, de hát ma már minden menő.

Létezett kenguruszőrmével bélelt változat (amit gyorsan lecseréltek bárányprémre), babarózsaszín bőr, gyapjúval kiegészített és hímzett kendős variáció is. Egyesek ugyan tiltakoztak a szőrmedísze ellen, de sokan így is 2015 legmenőbb cipőjének kiáltották ki.